Gasketel

Nood aan verwarming?

Richtlijnen en types

Verwarmen op aardgas is de meest voorkomende manier in België. Ondertussen is het wel verplicht dat dit condensatieketels zijn vanwege hun hogere rendement. Bij de plaatsing van een condensatieketel is het belangrijk een schouwstuk te plaatsen, zodat er geen vocht in de schouw terechtkomt. Voor appartementen is er op vandaag nog een uitzondering en mogen niet-condenserende atmosferische ketels geplaatst worden, indien deze een gemeenschappelijke schouw zitten aangesloten.

Er zijn verschillende types:

– Combiketel: deze wandketel is de meest compacte en goedkope manier om zowel verwarming als warm water te voorzien dankzij de ingebouwde doorstromer. Nadeel is dat het warm water debiet beperkt is bij meerdere tappunten voor warm water.

– Combiketel met ingebouwde boiler: Dit type werkt identiek als de combiketel maar kan dankzij de ingebouwde boiler een hoog comfort bieden indien er tijdelijk vanaf meerdere punten warmwatervraag is. Hou er rekening mee dat deze een stuk breder zijn dan de klassieke combiketel en er ook een kostenplaatje aan verbonden is.

– Wandketel met aparte boiler: dankzij het aparte boilervat is dit de meest geschikte oplossing voor woningen met meerdere badkamers of grote verbruikers zoals regendouches en grote baden. Deze oplossing neemt meer plek in en vergt ook een grotere investering. Deze boilers zijn verkrijgbaar in 75, 120, 150, 200, 300 liter of groter, in geëmailleerd staal of roestvrijstaal. Ook zonneboilers of warmtepompboilers kunnen gekoppeld worden aan deze ketels.

– Vloerketel met boiler: dit is een compacte variant om een ketel met boiler te voorzien. Vanwege het vloeroppervlak van ongeveer 60×60 cm past hij eenvoudig in een berging of wasplaats.

– Vloerketel: indien een wandketel niet kan vanwege een kelder met laag plafond of een zolder met schuin dak, is een vloerketel een oplossing. Deze ketels bestaan niet als combiketel maar kan je uitbreiden met verschillende boilers voor je warmwaterbehoeftes.

In onderstaande video geeft Jolien van kolu je een woordje uitleg over ons assortiment van Vaillant.

 

 

Over Vaillant

Vaillant staat voor 145 jaar ervaring, Duitse kwaliteit, en milieuvriendelijke oplossingen.

Cerga-label

Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Het staat voor kwaliteit, veiligheid en vakmanschap. Men bewijst ermee dat men op de hoogte is van de laatste reglementeringen en normen. Je kan er dus op vertrouwen dat we bij kolu helemaal up-to-date zijn.