Gasabsorptiewarmtepomp

Bij ons kan je terecht voor het totaalpakket aan HVAC-technieken. Niet enkel airco dus, maar ook verwarming, ventilatie, EPC- en andere keuringen. Contacteer ons en we staan je graag bij met een vrijblijvend advies. 

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot de meeste warmtepompen, waarbij de compressor met een elektromotor wordt aangedreven, werkt een gasabsorptie warmtepomp door middel van een warmtebron zoals de verbranding van gas.

Deze toestellen zijn uitermate geschikt om over te schakelen naar een warmtepomp bij woningen met een hoge warmtevraag en-temperatuur.

Deze vloermodellen vragen een hogere investering dan een typische gasketel, maar door de combinatie van de warmtepomp en de gasketel, behalen we rendementen tot 169%, waardoor je dus meer dan 40% gas bespaart en je dit toestel halverwege de levensduur hebt terugverdiend.

We werken hiervoor vooral met Robur K18.

Over de Robur K18

De K18 is een veelzijdig toestel, geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Hij kan gecombineerd worden met afgiftesystemen op hoge én lage temperatuur.

In een bestaande woning kan de warmtepomp perfect gecombineerd worden met het aanwezige afgiftesysteem op hoge temperatuur. Je hoeft je radiatoren dus niet te vervangen. Op die manier kun je met de K18 eenvoudig en snel je oude gas- of stookolieketel vervangen, zonder breekwerken.

Maar de K18 is ook ideaal om nieuwbouwwoningen te verwarmen met lage temperatuursystemen zoals vloerverwarming. Dankzij het hoge rendement behaal je zo heel goede resultaten voor je EPB en EPC.

Projectleider

Ben jij een planner van nature? Als digital first start-up met een hart...

Salesvertegenwoordiger

Weet jij als geen ander hoe te communiceren en te overtuigen? Als digital first...

Limburg

De Lange Beemden 14-2
3550 Heusden-Zolder

Anwerpen

Herman De Nayerstraat 9D
2550 Kontich

© Copyright 2020, Polling bvba.
All Rights Reserved.