Geothermische waterwarmtepomp

Bij ons kan je terecht voor het totaalpakket aan HVAC-technieken. Niet enkel airco dus, maar ook verwarming, ventilatie, EPC- en andere keuringen. Contacteer ons en we staan je graag bij met een vrijblijvend advies. 

Hoe werkt het?

Deze warmtepompen gebruiken energie uit de bodem aangezien hier de temperatuur het jaar rond constanter is. Een lucht-water warmtepomp zal in de winter bij negatieve temperaturen harder moeten werken en in de zomer is de buitenlucht ook aanzienlijk warmer dan in de bodem.

Hierdoor scoort het seizoensgebonden rendement beter en heb je geen buitenunit die in het zicht staat of lawaai maakt. Nadeel is wel een veel hogere investeringskost vanwege de grondwerken en warmtepomp.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

– Captatienet waarbij een groot netwerk van buizen horizontaal in de grond zit op ongeveer 1m diepte. Hou er rekening mee dat de oppervlakte hiervoor nodig tot 3x je woonoppervlakte is, waardoor je dus een grote tuin nodig hebt;

– Verticale grondboringen, waarbij het aantal en de diepte afhankelijk is van het type bodem en het benodigd vermogen;

– Koude- en warmteopslag (kwo) waarbij men warme en koude putten creëert in de bodem en zo tijdens de winter dus water van de ene put oppompt en in de andere koude loost, en in de zomer andersom koud water oppompt en hier de warmte afgeeft en terug in de warme put loost;

– Open waterbron, zoals een rivier of meer, waarbij er eerst goedkeuring nodig is van de milieudiensten en omgevingsloket.

Projectleider

Ben jij een planner van nature? Als digital first start-up met een hart...

Salesvertegenwoordiger

Weet jij als geen ander hoe te communiceren en te overtuigen? Als digital first...

Limburg

De Lange Beemden 14-2
3550 Heusden-Zolder

Anwerpen

Herman De Nayerstraat 9D
2550 Kontich

© Copyright 2020, Polling bvba.
All Rights Reserved.