Lucht-waterwarmtepomp

Bij ons kan je terecht voor het totaalpakket aan HVAC-technieken. Niet enkel airco dus, maar ook verwarming, ventilatie, EPC- en andere keuringen. Contacteer ons en we staan je graag bij met een vrijblijvend advies. 

Ons aanbod

Warmtepompen bestaan in verschillende types maar de werking is steeds identiek: een compressor drijft het koelgas op hoge druk naar de ‘warme zijde’ waar het condenseert en warmte afgeeft. Nadien wordt de vloeistof onder lagedruk ingespoten in de ‘koude zijde’ waar het verdampt en warmte opneemt. Afhankelijk van de energiedragers (lucht, water, bodem) spreken we van bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp.

Deze warmtepompen zijn in verschillende vormen beschikbaar:

– Monobloc: dit type is compact en eenvoudig aangezien het buitentoestel meteen warm water produceert en de pomp in de buitenunit ingebouwd zit. Voor lange leidingafstanden is dit echter minder interessant;

– Split: hier gebruikt men opnieuw een buitenunit waar de koelleidingen naar de binnenunit lopen waar binnen het warm water wordt gemaakt. Voordeel is hier dat de leidingafstand langer kan zijn en er geen vrees is voor waterleidingen die invriezen. Aan de binnenunit, die eruitziet als een wandketel, kunnen ook verschillende boilers gekoppeld worden voor een optimaal warmwatercomfort;

– Split met boiler: indien er plaatsgebrek is kiest men voor een binnenunit met geïntegreerde boiler van ongeveer 200 liter. Dit vloermodel heeft afmetingen van 60×60 cm en past dus ideaal in je berging of wasplaats.

We werken uitsluitend met kwalitatieve merken zoals LG, Daikin en Vaillant.

LG Therma V

De LG Therma V lucht water warmtepomp verwarmt niet alleen een woning, maar ook het (sanitair) water. Het is eigenlijk een energiezuinige cv-ketel. CO2 neutraal en zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

  • Hoge energie-efficiëntie
  • Betrouwbaar
  • Gebruiksvriendelijk
  • Eenvoudige installatie en onderhoud

De Therma V lucht water warmtepomp is een zeer geschikte energiezuinige oplossing voor de verwarming en warmwatervoorziening van woningen. Er wordt gebruik gemaakt van energie uit de buitenlucht, waardoor dit een krachtige manier van verwarmen is. De warmtepomp kan namelijk tot maar liefst vier keer efficiënter zijn. Het resultaat hiervan is een lagere energierekening.

Projectleider

Ben jij een planner van nature? Als digital first start-up met een hart...

Salesvertegenwoordiger

Weet jij als geen ander hoe te communiceren en te overtuigen? Als digital first...

Limburg

De Lange Beemden 14-2
3550 Heusden-Zolder

Anwerpen

Herman De Nayerstraat 9D
2550 Kontich

© Copyright 2020, Polling bvba.
All Rights Reserved.