Airco

Nood aan afkoeling?

Koelen én verwarmen

Bij kolu vinden we een goede prijs-kwaliteitverhouding heel belangrijk. Daarom werken we enkel met de meest betrouwbare en kwalitatieve merken zoals Daikin, LG, Fujitsu en Mitsubishi. Ieder merk heeft zo haar eigen designs en specificaties. Hieronder ontdek je welke airco jouw match made in cool-heaven is!

Door gebruik te maken van de verwarmingsfucntie in het tussenseizoen kan je tot 50% van je gas of mazoutverbruik besparen en zelfconsumptie van je zonnepanelen stimuleren.

Op vandaag kunnen nagenoeg alle airco merken en modellen zowel verwarmen als koelen. Merk op dat er wel verschillen zijn aangezien de meeste airco’s niet ontworpen zijn om in hoofdverwarming gebruikt te worden. Let hier steeds op het vermogen bij -10°C dat bij sommige airco’s tot 30% lager ligt dan het nominale vermogen. Daarnaast zullen airco’s met hogere energielabels in verwarming duurder zijn, maar deze meerkost is halverwege de levensduur terugverdiend bij een dagelijks gebruik in hoofdverwarming.

Vul de online calculator in voor een eerste prijsindicatie, of contacteer ons voor een offerte op maat. Onze ervaren Sales Engineers staan voor je klaar.

Ons team van meer dan 30 medewerkers is actief over heel Vlaanderen. We plaatsten al meer dan 1500 installaties.

Ontdek ons aanbod

Projecten in de kijker

Kijk mee naar onze recente realisaties.

Airco zonder buitenunit

De Innova 2.0 series maakt het mogelijk om een vaste airconditiner te plaatsen waar een conventionele split (binnen- en buitenunit) niet mogelijk is. 

Contacteer ons voor meer informatie over deze optie.

Omkastingen

Je buitenunit in een stijlvol jasje! Deze omkastingen zijn beschikbaar in diverse kleuren, maten en materialen zoals hout en aluminium. Op deze manier is er altijd een omkasting die past bij de stijl van jouw woning.

Geluiddempende omkastingen

Last van een iets te luidruchtige buitenunit? Onderdruk het geluid met de isolerende eigenschappen vanEPP/polypropyleen.

Geluiddempende omkastingen beschikken over een gepatenteerde techniek en bieden geen belemmering voor de werking van de unit. Bovendien beschermen ze je unit tegen alle weersinvloeden.

Jouw kabelgoot-match

De kleur van kabelgoot is vlot aanpasbaar aan jouw woning. Je hebt de keuze tussen wit, gebroken wit, grijs, zwart, bruin, metaal.

Hoe werkt een airco?

Een airco bestaat uit een compressor, expansieventiel, verdamper (koude zijde) en een condensor (warme zijde). De compressor pompt het koelgas op hoge druk, waardoor het wil condenseren (warmte afgeven). Nadien wordt het via het expansieventiel op lage druk geïnjecteerd in de verdamper (warmte opnemen, zoals water aan de kook brengen). Dit is een lucht-lucht warmtepomp, aangezien de afgiftemedia aan beide zijdes lucht is.

Is een airco ook interessant voor verwarming?

Alle airco’s kunnen tegenwoordig ook verwarmen door een interne 4-wegklep. Dit is een interessante optie om je te verwarmen in het tussenseizoen, zeker als er bijvoorbeeld toch wat energie over is van de zonnepanelen.

Een lucht-lucht warmtepomp is in veel gevallen zelfs goedkoper bij temperaturen boven de 7°C dan een gasketel, maar zodra de temperatuur zakt naar het vriespunt blijft fossiele brandstof momenteel de goedkoopste oplossing.

Bij gebruik als hoofdverwarming is het belangrijk om het verwarmingsvermogen na te kijken bij -10°C. Een toestel dat bijvoorbeeld een nominaal verwarmingsvermogen heeft van 5 kW (bij 7°C buiten), geeft vaak minder dan 4 kW bij negatieve temperaturen. Hierdoor zal je dus de installatie moeten overdimensioneren om de winterprikken comfortabel door te komen.