LG

LG Klimaat zorgt met haar innovatieve en duurzame warmtepompen, airco’s en klimaatsystemen voor het perfecte binnenklimaat.

Over LG

LG biedt op alle toestellen gratis ingebouwde Wifi, 10 jaar garantie op de compressor, en een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Jolien van kolu geeft je in onderstaande video een handig overzicht van alle designs en specificaties.

 

Standard plus

Dual Inverter

Vanaf € 1,500

Meer info

Deluxe

Dual Inverter

Vanaf € 1,600

Meer info

Artcool

Dual Inverter

Vanaf € 1,600

Meer info

Artcool Silver 

Dual Inverter

Vanaf € 1,600

Meer info

Artcool Gallery

Dual Inverter achter een schilderij

Vanaf € 1,600

Meer info

4 wegcassette

Vanaf € 1,600

Meer info

1 wegcassette

Vanaf € 1,600

Meer info

Kanaalunit lage druk

Lage druk

Vanaf € 1,600

Meer info

Kanaalunit hoge druk

Midden / hoge druk

Vanaf € 1,600

Meer info

Ontdek ons aanbod

Wij werken steeds met de meest up-to-date koeltechnische certificaten

Hoeveel koelvermogen heb ik nodig?

Een gemiddelde woning heeft een koellast van 40 W/m3 of 100 W/m2 bij een gemiddelde plafondhoogte van 2,5 m. Indien het gaat om een ruimte met veel beglazing op het zuiden of een slecht geïsoleerde zolderkamer, mag je hier zeker iets overdimensioneren. Men kan ook vaak opteren voor een iets groter toestel om bijvoorbeeld de keuken ook mee te koelen, samen met de woonkamer. Het plaatsen van een toestel op de gang is energetisch minder interessant omdat we dan eerst de gang koelen en nadien pas de ruimtes, waar ook constant de deuren moeten openblijven.

Hoeveel verbruikt een airco?

Vroeger waren airco’s echte energieverslinders met een hoge energiefactuur als gevolg. Ondertussen zijn ook hier veel verbeteringen in gebeurd en leveren alle bekende fabrikanten toestellen af met energielabels van A+ tot zelfs A+++. Als vuistregel mag je per 1 kW geïnstalleerd koelvermogen een jaarverbruik van 50 kWh nemen. Stel een woning met een multi met 3x een 2kW toestel op de slaapkamers, verbruikt dus 3 * 2 * 50 kWh 300 kWh op jaarbasis. Een airco van 2,5 kW op een slaapkamer verbuikt dan op jaarbasis in koeling 125 kWh. (zie technische fiches voor Eurovent & Erp gegevens) Als je de keuze hebt tussen een A+, A++, of A+++ toestel is ook belangrijk om de investeringskost in rekening te nemen. Vaak verdien je een hogere energieklasse niet terug op korte termijn wanneer het toestel hoofdzakelijk in koeling gebruikt wordt. Als het gaat een installatie als hoofdverwarming, zal de investering in een zuiniger toestel een grote impact hebben.